BSR Programvara för A-traktorer

Utväxlingskravet för A-traktorer är borttaget! 

Reglerna beslutades 26 juni 2020 och började gälla från 15 juli 2020. Tidigare var det tvunget att montera en extra växellåda i fordonet. Nu har kraven förändrats och gjort det möjligt att istället begränsa hastigheten elektroniskt. 

BSR:s ingenjörer har därför tagit fram programvaror för att begränsa hastigheten i bilens ordinarie motorstyrenhet. Programvaran programmerar man enkelt in själv med BSR PPC3 Tuningsystem. Programvaran begränsar effektivt bilens topphastighet till 30 km/h. Bilen fungerar precis som tidigare med den skillnaden att max hastigheten istället är 30 km/h.

BSR:s programvara innehåller även avancerade skydd för att förhindra manipulering. Om man t.ex. tar bort hastighetssignalen genom att dra ut säkringar till ABS eller demontera hastighetsgivarna så ökar ändå inte toppfarten. 

Man behöver alltså inte klippa kablar, montera extra boxar, sladdar eller regulatorer i bilen, ej heller montera givare på kardanaxeln. Allt är istället integrerat i bilens befintliga system. 

När du programmerat in BSR programvaran skickar vi ett intyg där vi garanterar att arbetet är utfört och att den nya toppfarten är 30Km/h. Intyget innehåller även ett avsnitt som beskriver hur programvaran skyddas och hur manipulering försvårats. 

Först ut är: Volvo S60 och V70 bensin turbo modeller 1999-2013 och dieselmodeller 2005-2013. 

Priser:  Just nu har vi samma pris på A-traktor programvaran som för Steg1 trim. 

Länkar: https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Fordonsregler/a-traktor/ 

VVFS 2003:19 Vägverkets föreskrifter om bil ombyggd till traktor samt bil ombyggd till motorredskap klass II

Stäng
Stäng