Volvo V70 III 2.4D 175Hp 2010-2011

  • Effekt
  • FAQ

Effekt

Original

178

BSR

217

+ 39 HK

Vridmoment

Original

431

BSR

520

+ 89 NM

Effektdiagram
Accelerationstider
Intervall
Vxl
Original
BSR
%
80-120km/h
3
6.5s
5.2s
20%
80-140km/h
4
11.3s
9.1s
19%
100-150km/h
4
10.7s
8.7s
19%

Medeleffektökning 1600-4500rpm: 29.3Hp 18.8%

Passar alla drivlinevarianter
(t ex: 2WD, 4WD, man, aut etc)

Hastighetsspärr ändrad till 250 km/h

Motorstyrenheten i bilar som har gjort Volvo service 2,0 måste avkodas innan PPC kan användas. Avkodning görs över dagen på Premium dealer eller ett Premium Servicecenter eller genom att styrenheten skickas till BSR Växjö.

När du köper en PPC trimsats får du välja om du vill köpa PPCn eller använda en lånevariant (Basic) som ska returneras. Fördelen med att köpa PPCn är tryggheten att du alltid kan återställa till orginalinställningar samt att du kan hålla dig uppdaterad med den senaste mjukvaran. Om din serviceverkstad ställer tillbaka till orginalinställningarna kan du enkelt ladda in trimmet igen. Du som har en PPC 3-enhet kan flytta över den till en annan bil och betala endast mjukvaran på den nya trimsatsen. Ett prisvärt alternativ om du t ex säljer din bil och vill ha den nya bilen trimmad. Denna överflytt gör du själv snabbt och enkelt på internet på din egen inloggningssida. Vid överflytten upphör supporten på den gamla bilen.
Finns det nybilsgaranti kvar på din bil så ingår maskingaranti i köpet av en trimsats hos oss. Denna garanti går att förlänga upp till max 4 år eller 12.000 mil. Läs mer om Maskingaranti här
Bilprovningen har inga möjligheter att kontrollera om bilen är BSR trimmad eller original.
BSR har stor kunskap och lång erfarenhet i att dimensionera vridmoment och effekt så att det inte innebär någon risk för motorns hållbarhet eller att transmission och koppling belastas för hårt. Det är också ytterst viktigt att vridmomentet sänks i kritiska ögonblick som vid ex. växling. BSR trim har därför lämpliga momentbegränsningar inlagda på olika växlar/steg. Mjukvaran är unikt anpassad för varje drivlina, 2WD, 4WD, manuell, automat, DSG osv.
Genom att enbart utnyttja mereffekten när den verkligen behövs och dra fördel av det förbättrade vridmomentet - dvs en form av "omedveten ecodriving" - kan genomsnittliga bränsleförbrukning minska några procent med BSR trim jämfört med original.
Allt som görs med din bil loggas och är spårbart men detta är normalt sett inget som syns om man inte specifikt letar efter det. Vi rekommenderar inte att man döljer att man har trimmat sin bil för sin verkstad.
Köp

Välj PPC alternativ:

2.000:-

1.000:-

Med vår unika PPC kan du enkelt trimma bilen själv utan att öppna motorhuven. Den handhållna datorenheten pluggar du enkelt in i bilens diagnosuttag. Med ett par få knapptryckningar och på några minuter är bilen trimmad. Lika snabbt kan du återgå till bilens originalinställning. PPCn är lättanvänd och har ett intuitivt gränssnitt i ergonomisk och slimmad design. Med PPCn och det medföljande programmet PPC sync har du alltid tillgång till den senaste mjukvaran till din bil.

0:- Returneras

När du köper en PPC trimsats kan du välja om du vill köpa PPCn eller använda en lånevariant som skickas tillbaka. Fördelen med att köpa PPCn är tryggheten att du alltid kan återställa till originalinställningar samt att du kan hålla dig uppdaterad med den senaste mjukvaran. Om din serviceverkstad ställer tillbaka till originalinställningarna kan du enkelt ladda in trimmet igen. Vid köp utan PPC-enhet sker trimning genom att en låne-PPC skickas hem till dig tillfälligt. Denna PPC måste därefter returneras till BSR i fullgott skick inom 14 dagar. Betalning sker för både PPC (5.990:-) och BSR Performance Software (1.000:-), och när BSR mottagit PPC i retur krediteras du med 1.000:-. Fraktkostnader och BSR's trimgaranti ingår inte i priset.

Change car

För dig som redan har PPC

Du som har en PPC 3-enhet kan flytta över den till en annan bil och betala endast mjukvaran på den nya trimsatsen. Ett prisvärt alternativ om du t ex säljer din bil och vill ha den nya bilen trimmad. Denna överflytt gör du själv snabbt och enkelt på internet på din egen inloggningssida. Vid överflytten upphör supporten på den gamla bilen.

Trimsatsen innehåller:

SportFlow Duplex
BSR Performance Software
BSR Badge
Fri frakt över 2.000:-
Snabba leveranser
Säkra betalningar
Utför montering
Stäng
Stäng