BSR klart för Formel 1 nästa säsong!

BSR klart för Formel 1 nästa säsong!

Efter flera års utveckling och förberedelser står det nu klart att BSR kommer ansluta som nytt formel 1 stall till säsongen 2017.

-Otroligt kul att det äntligen går i lås. Det här är ett projekt som vi arbetat mot under en längre tid och vi har nu kommit till punkten att vi har en motor samt en bil som är redo att slåss i den yttersta toppen, säger teamchefen Uno Avrillia.

Arbetet har som sagt pågått under flera års tid där BSRs långa erfarenhet, från racing och motoroptimering, har blivit en vinnande kombination i samarbete med en svensk supersportbilstillverkare. Allt är nu färdigt för en säsongs testkörning och två välmeriterade, men än så länge hemliga, förare har anslutit till teamet.

-Vi har en välmeriterad svensk förare med tunga Itailenska världsmästerskapsegrar samt en världmästare i asiatiska vm-serien i Sofo ol ed, säger Abril Primero – föraransvarig i Team BSR.

Läs mer om hur det första svenska formel 1 teamet genom tiderna räknar med att slåss mot Mercedes och Ferrari om pole positions nästa år på länken nedan.

Läs mer 

Publicerad: 2016-04-01

Stäng
Stäng